Pages

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Inele de ceapa murate

Inelele de ceapa murate pot fi folosite la sandvisuri, burgeri, salate sau alaturi de fripturi. Nenumarate combinatii daca iti pui imaginatia la treaba.
Anul asta am vrut sa vad cum ies si cele de ceapa alba asa ca am pus din amandoua: rosie si alba.

Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:
- 500 gr ceapa
- 18 boabe de piper
- 3 lingurite boabe mustar
- 2 cani otet
- 3 cani apa
- 1 1/2 cana zahar
- 5 lingurite sare grunjoasa
- 1/2 lingurita scortisoara
- 9 ardei chili
- 3 lingurite seminte chimen
- 3 lingurite boabe coriandru

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa care se stinge focul si se amesteca 1-2 minute.
Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.
Se adauga in fiecare borcan:
- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)
- 1 lingurita seminte de mustar
- 3 ardei chili
- 1 lingurita seminte chimen
- 1 lingurita boabe coriandru

Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.
Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.
Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.
Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...