Pages

miercuri, 18 septembrie 2013

Fursecuri simple si fragede cu stafide

A se nota faptul ca aceasta reteta de fursecuri cu stafide este facuta cu untura, nu cu unt.
Personal imi plac foarte mult fursecurile cu untura pentru ca raman fragede si dupa 5 zile de la coacere.
Daca ai pofta de ceva dulce, care se face repede si eventual ai prin frigider si niste lapte de baut, iata ce ai de facut.

Ingrediente:
- 400-500 gr faina
- 1 ou
- 5 linguri untura
- 5 linguri zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat nestins
- stafide
Intr-un castron se amesteca bine oul, untura si zaharul pana se fac ca o crema spumoasa. Se adauga bicarbonatul, se mai amesteca putin, dupa care adaugam stafidele (nu foarte multe, cam cate incap in causul palmei) si faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si cand aluatul s-a mai ingrosat framantam cu mana.
Se incinge cuptorul cateva minute in prealabil, se iau bucatele de aluat cu mana, se rotunjesc in palme si apoi se aplatizeaza. Fiecare fursec se pune in tava pe hartia de copt.
Se lasa la cuptor la foc mic pana se rumenesc marginile.

Se scot din cuptor pe servetele de hartie, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat.

Spor la bucatareala :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...