Pages

duminică, 15 septembrie 2013

Conopida cu maioneza si usturoi

Reteta de conopida cu maioneza si usturoi este ideala pentru mese rapide si gustoase si, de ce nu, pentru mesele cu prietenii unde nu veti da gres cu un asemenea aperitiv.
Eu am facut salata de conopida cu maioneza fara a avea o ocazie speciala de data asta, pur si simplu imi era dor sa mananc asa ceva, motiv pentru care am rasturnat tot pe o farfurie banala, am infipt doua furculite si gata :) cu paine a mers de minune.

Am folosit:
- 1 conopida de 1 kg
- 4 galbenusuri
- 2-3 linguri de mustar
- 1/2 litru ulei
- 3-4 catei de usturoi
- sare, piper
- o mana de patrunjel tocat

Inainte de toate pregatim conopida: ii rupem frunzele, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp punem pe foc o oala cu apa care trebuie sa fiarba in momentul in care adaugam conopida.
Dupa ce am adaugat buchetelele de conopida in apa care fierbe punem capacul, dam focul mic si lasam sa fiarba 18-20 de minute.

Am optat pentru maioneza facuta in casa pentru ca cea din comert mi se pare dubioasa... In orice caz nicio maioneza din magazine nu are gustul celei preparate de tine, cu mana ta. Puteti cumpara sau o puteti face voi.

Daca vreti sa faceti maioneza nu va chinuiti cu lingura. Merge la fel de bine (chiar mai bine) cu mixerul. O singura paleta, nu vrem sa ni se taie maioneza.

Asadar maioneza am facut-o asa: am separat 4 oua, galbenus de albus, am pus galbenusurile intr-un castron inalt de plastic, am adaugat cam 2 linguri de ulei initial si am mixat pana s-a incorporat uleiul. Apoi am adaugat cate o lingura de mustar cam o data la 5 minute, completand cu ulei din cand in cand. Per total am folosit aproape jumatate de litru de ulei la 4 galbenusuri, am mixat maioneza cam 30 de minute pana s-a ingrosat atat cat voiam eu (pe viitor o sa fac un post despre cum se face maioneza).

Dupa ce a fiert 20 de minute scoatem conopida si o rasturnam intr-o sita unde va avea timp sa se scurga si sa se mai raceasca, suficient cat sa o putem toca. Unii lasa buchetelele intregi dar cum noi o mancam pe paine este necesar sa fie conopida maruntita.

Dupa ce s-a racit o maruntim cu un satar sau cutit pe tocator, punem totul in castronul cu maioneza, adaugam sare dupa gust, piper (cam jumatate de lingurita), 3-4 catei de usturoi pisati/tocati, patrunjelul si amestecam bine.

Daca aveti musafiri puteti pune salata pe un platou si o ornati cu maioneza si patrunjel sau, daca nu, o depozitati in ce vreti voi si bagati la rece.
Ideal este sa fie lasata la rece aproximativ o ora inainte de a fi servita.

Pofta buna si spor la bucatareala :)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...