Pages

miercuri, 25 septembrie 2013

Clatite cu ciuperci si smantana

Clatitele cu ciuperci si smantana sunt printre preferatele noastre si pun pariu ca nu suntem singurii :)
Va intrebati daca dureaza mult prepararea? Eh, toate adunate mananca ceva timp, nu e tocmai rapid procesul dar va asigur ca merita, mai ales ca nu-i nimic extrem de complicat.

Primul pas sunt clatitele pe care eu le-am facut simplu, fara cine stie ce ingrediente minune:
- 200- 250 gr faina
- 2 oua
- 1 lingura oregano
- 1 lingurita rasa sare
- 3 linguri ulei
- apa

Bateti bine ouale cu sarea si oregano, adaugati uleiul, apa (aprox 600 ml) si faina treptat amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Se fac clatitele intr-o tigaie de teflon fara a fi unsa cu ulei in prealabil.

Cat timp se fac clatitele pregatiti, curatati, spalati si tocati ce veti folosi la compozitie:
- 2-3 cepe albe sau rosii
- 500-600 gr ciuperci proaspete
- sare, piper dupa gust
- 1/2 pachet unt
- 1 lingura faina
- marar (1/2 legatura)

Taiati jumatate de pachet de unt si il puneti in tigaia incinsa, cand s-a topit adaugati ceapa tocata si o lasati sa se caleasca amestecand din cand in cand.
Ciupercile taiate bucati mici se adauga in tigaie amestecandu-se cu ceapa. Cand ciupercile au lasat zeama se face un amestec de faina cu 1 cana de apa si se adauga in tigaie.
Daca vi se pare ca amestecul din tigaie este prea gros mai adaugati apa.
Se lasa sa fiarba inca 10 minute.
Se adauga sarea, piperul si mararul si se stinge focul.

Compozitia se lasa la racit 5-10 minute dupa care se umplu clatitele, se aseaza pe un platou, se acopera cu smantana si se decoreaza cu putin marar.

Pofta buna si spor la bucatareala :)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...