Pages

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Branza la borcan (in ulei)

Se spune ca nevoia te invata, nu? Asa au luat nastere si borcanele mele cu branza. Am fost fericiti pana acum si norocosi ca bunica avea o minunatie de vacuta care dadea un lapte bun si branza din laptele ei era dementiala. Grasa, smantanoasa si buna pentru orice fel de preparat, de la ardei umpluti la omleta si prajituri. Curand nu o sa mai fie vacuta prin gospodarie, la congelator nu mai am loc sa stochez branza asa ca varianta cea mai ok asta a fost: sa depozitam cumva branza la borcan.

Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:
- 500 gr branza de vaca
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1 lingurita oregano
- 2-3 ardei chili
- 1 lingurita boabe piper
- ulei de masline sau de floarea sorelui

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.
Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.
cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.
Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.

Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).
Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.
Spor la bucatareala :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...