Pages

duminică, 15 septembrie 2013

Bauturi pentru toamna si iarna

Vin fiert condimentat

 

Timp de preparare: 5 minute
Timp de fierbere: 5 minute

Ingrediente:
- 1/2 cana zahar
- 1/4 cana apa
- 10 cuisoare
- 1 lingurita scortisoara
- 3 boabe de piper
- 1/4 lingurita nucsoara
- sucul de la o portocala
- 1 sticla vin rosu
- batoane de scortisoara (optional)

Combinati toate ingredientele in afara de vin si puneti-le la fiert timp de 5 minute.
 Dati focul mic, adaugati vinul si lasati pe foc pana ajunge in punctul dinaintea fierberii (evitati sa lasati pana incepe sa fiarba, se va evapora alcoolul).
Turnati in cani si serviti-l fierbinte.
Ornati cu batoane de scortisoara daca doriti.


Cafea Irlandeza

 

Timp de preparare:5 min

Ingrediente:
- 60 ml whiskey irlandez
- 150 gr cafea
- 2 lingurite zahar
- smantana pentru frisca

Turnati whiskey-ul, cafeaua si zaharul (poate fi si brun) intr-o cana inalta transparenta, amestecati, apoi bateti smantana pentru frisca pana devine spumoasa si turnati deasupra cafelei in strat gros.

 Iarna Irlandeza

 

Timp de preparare: 3 minute
- 1 parte crema de cafea
- 1 parte whiskey irlandez
- cafea proaspat facuta
- frisca

Combina ingredientele intr-o cana si amesteca-le. Orneaza cu frisca.


Cafè Amore/French Connection Coffee 


Timp de preparare: 3 minute

Ingrediente:
- 30 ml cognac
- 30 ml amaretto
- cafea neagra preparata
- frisca
- fulgi de migdale

Toarna cognacul si amaretto intr-o cana.
 Umple cu cafea firbinte. 
Orneaza cu frisca si fulgi de migdale.  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...