Pages

luni, 12 august 2013

Ardei umpluti

Sau ardei umpluti si rosii umplute, la fel de delicioase.
Nu am mai facut de mult timp ardei umpluti si era pacat sa ratez ocazia. Sunt usor de facut, iau ceva timp dar va garantez ca merita.


Ai nevoie de:
- 8-10 ardei medii
- 6-8 rosii
- 500 gr carne porc sau amestec cu vita
- 3 cepe medii spre mari
- 1 cana orez
- bulion
- ulei, sare, piper

Se spala si se curata ardeii si rosiile, se pune ceapa tocata la calit intr-o ceasca de ulei, orezul bine spalat si lasat in apa 15-30 min se adauga peste ceapa.
Se lasa la calit pana se schimba ceapa la culoare, apoi se adauga 2-3 linguri de bulion, se mai lasa 2 minute si apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
In cazul in care veti folosi mai multa carne de vita o sa va iasa usor seci ardeii, asa ca aveti grija sa adaugati si putina grasime ca sa iasa gustosi.

Dupa ce s-a mai racit putin compozitia de ceapa-orez-bulion, amestecati cu carnea si adaugati condimente (sare, piper, cimbru, busuioc etc.) dupa gust.

Amestecati bine si cu o lingurita umpleti ardeii si rosiile, asezandu-le una langa alta in cratita/oala.

Ca lichid de acoperit rosiile si ardeii puteti folosi zeama de oase daca aveti sau apa cu bors, presarati un praf de cimbru in apa, puneti vreo 2 foi de dafin, cate o lingurita de bulion din loc in loc si gata.
Se lasa la fiert la foc mediu pana cand compozitia de carne cu orez este fiarta (30-40 min).

Se servesc cu smantana/iaurt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...