Pages

marți, 23 iulie 2013

Vinete marocane

Vinetele marocane sunt de obicei servite alaturi de peste si nu sunt deloc greu de preparat.

Pentru 4 portii veti petrece aproximativ 30 de minute in bucatarie.

Aveti nevoie de:
- 2 vinete medii
- 2 oua usor batute
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- ulei pentru prajit


Indicatii:

Spalati vinetele si taiati-le capetele, taiati cateva fasii de piele de pe fiecare vanata, pe lungime,  creand un aspect dungat (astfel se mai diminueaza din duritatea pielii dar ramane suficienta cat sa ajute vinetele sa isi mentina forma in timpul prajirii).

Taiati fiecare vanata in felii de aprox jumatate de cm grosime.
Intr-un bol amestecati ouale batute cu faina si condimentele.
Adaugati vinetele si amestecati pentru a le acoperi in intregime.

Intr-o tigaie mare turnati suficient ulei cat sa acoperiti fundul acesteia, lasati sa se incinga pret de cateva minute la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul adaugati vinetele intorcandu-le de cateva ori pana devin aurii-maronii. Scoateti pe o farfurie acoperita cu prosop de hartie pentru a se scurge.

Se servesc calde sau la temperatura camerei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...