Pages

sâmbătă, 27 iulie 2013

Tort cu zmeura si afine

Este dificil sa faci un tort cu zmeura si afine si sa apuce ziua urmatoare intreg. Cu toate ca este indicat sa il lasi la rece pana a doua zi, tentatia este prea mare.



Pentru blat ai nevoie de:
- 12 oua
- 12 linguri ulei
- 24 linguri zahar
- 24 linguri faina
- 1 plic praf de copt (amestecat cu faina de mai sus)

Crema:
- 6 oua
- 250 gr zahar
- 8 pliculete de zahar vanilat
- 3 cani (750 ml) lapte
-120 gr faina
- 1 pachet unt


Blatul se prepara in modul traditional: albusurile batute separat, cand se fac spuma se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul, se adauga peste albusurile batute spuma, la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava acoperita cu foaie de copt (tava rotunda sau dreptunghiulara) si se lasa la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii.

Crema se prepara in felul urmator:
Se fierbe laptele in clocot, cand se umfla se pune zaharul vanilat si se acopera.
Se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand se topeste zaharul, apoi se amesteca cu faina astfel incat sa nu se formeze cocoloase, se adauga laptele fierbinte si se pune totul pe foc.

Se taie blatul pe jumatate, se insiropeaza (cu zeama de la fructe sau se face sirop separat), se intinde o parte din crema,  se pun fructele si se preseaza putin, apoi se niveleaza cu crema astfel incat sa nu ramane fructele iesite in relief.
Peste crema se adauga frisca (750 ml) mixata bine si amestecata cu 2 pahare de iaurt cu fructe.
Se orneaza in functie de preferinte.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...