Pages

luni, 22 iulie 2013

Sos de smantana cu usturoi si marar

Am conceput reteta asta de sos de smantana cu usturoi si marar intr-o zi in care creativitatea se zbatea in tartacuta mea dornica de bucatareala.
Intotdeauna mi-a placut sosul din comert, ca era cu maioneza si usturoi, ca era cu (asa-zisa) smantana si usturoi desi probabil nici nu trecuse pe langa smantana, aproape toate imi placeau.
Dar totodata am mers pe principiul "pot face eu cu mana mea? atunci de ce sa mai cumpar?".
Si cum in ziua respectiva facusem o bunatate de wedges, se cerea un sos. Ete asa, cum zicea bunicu', "foamea-i cel mai bun bucatar" si am facut-o si pe asta.

Sotul meu adora sosul asta, l-ar manca si gol pe paine dar cu wedges sau cartofi prajiti e o minunatie.

Ai nevoie de:

- 2 galbenusuri
- 1 legatura de marar (sau jumatate, noua ne place mult verdeata, de-asta pun mai multicel)
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- jumatate de capatana de usturoi (cam 6 catei marisori)
- jumatate de galetusa de smantana

Indicatii:

Intr-un castron amesteci bine galbenusurile cu mararul si uleiul, adaugi usturoiul tocat marunt si sarea si continui sa amesteci.
Dupa ce s-au amestecat toate ingredientele adaugi smantana si cu o lingura/spatula de lemn amesteci bine pana devine totul o pasta groasa.
In caz ca vreti ca sosul sa fie mai subtire puteti pune o parte smantana lichida.
Lasati la rece pana in momentul servirii mesei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...