Pages

marți, 23 iulie 2013

Sos caramel

Ador sosul caramel, la fel ca foarte multi dintre voi. V-ati gandit vreodata cat de usor este de facut? Da, de la zero.
Pentru inceput, aveti mare grija cand incalziti zaharul (are temperatura mai ridicata decat a apei clocotite) si folositi o cratita cu pereti inalti (cand adaugati smantana amestecul se umfla).



Ai nevoie de:
- 210 gr zahar
- 85 gr unt (6 linguri)
- 120 ml smantana pentru frisca

Inainte de a incepe asigura-te ca ai tot ce iti trebuie la indemana. Sosul caramel se prepara repede si nu o sa ai timp de alergat prin bucatarie dupa ingrediente. Daca nu te misti repede, zaharul se va arde.

Prepara sosul intr-o cratita cu fund gros. Daca in schimb ai o cratita cu fund subtire, pune o ceasca de apa inca de la inceput in zahar, astfel zaharul se va gati uniform fara a-l arde in timp ce o alta parte ramane netopita.
Focul trebuie sa fie mediu spre mare. 

Cand zaharul incepe sa se topeasca amesteca folosind o lingura de lemn sau un tel. Cand zaharul a ajuns la punctul de fierbere opreste-te din amestecat.

Cand vezi ca toate cristalele de zahar s-au topit (lichidul trebuie sa fie de o culoare aurie usor spre maro), adauga untul si amesteca pana se topeste.

Atunci cand s-a topit si untul ia cratita de pe foc, las-o 3 secunde si adauga usor smantana pentru frisca, continuand sa amesteci pana se incorporeaza.

Continua sa amesteci pana cand sosul capata o textura fina.

Dupa ce il lasi cateva minute sa se raceasca in cratita il poti turna intr-un borcan de sticla si il lasi sa se raceasca la temperatura camerei.

Se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...