Pages

luni, 22 iulie 2013

Snacksuri facute acasa

Incepem sirul retetelor pe Bucatarella cu ceva bun tare de rontait.
Daca vreti sa incercati o alternativa la crantanelele din comert va recomand aceasta reteta super gustoasa si cu putine calorii.
Ce imi place la reteta asta este maleabilitatea: ai oreteta de baza si o poti adapta si schimba cum vrei.

Daca vreti sa aveti ceva bun de rontait pentru sosuri si salate, iata reteta de baza:
- 1 3/4 cana faina
-2/3 cana apa
- 1/4 cana ulei masline
- 1/4 lingura sare
- 1-2 lingurinte rozmarin proaspat, oregano sau busuioc

Indicatii:

Se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul sa se odihneasca 20 min.
Se taie aluatul in 6-8 bucati.
Fiecare bucata se intinde subtire si se taie in forma dorita.
Se lasa la cuptor 10-15 minute pana se rumenesc.


Pentru snacksurile de care va vorbeam la inceput puteti folosi amestec de branzeturi de pus deasupra sau cascaval ras.
Pentru a nu fi nevoie sa ungeti cu ou, dupa ce presarati branza pe bucatile de aluat presati putin cu sucitorul si astfel nu o sa cada cand vreti sa puneti in tava.
Aveti optiunea de a le lasa intr.o singura bucata (asa cum ne plac si noua, sunt mai crocante) sau sa le faceti buzunar (caz in care trebuie sa le lasati ceva mai mult la cuptor).

Crantanelele care ies din reteta de baza au 60 de kalorii deci le puteti manca fara probleme si daca sunteti la dieta sau aveti regim.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...