Pages

marți, 23 iulie 2013

Salata Caesar

Stiati ca salata Caesar nu a fost denumita dupa Imparatul Roman Caesar ci dupa Caesar Cardini, un chef mexican care a lucrat in Tijuana prin 1920?



Sa vedem de ce anume avem nevoie pentru salata caesar facuta acasa:
- 1/2 ceasca ulei de masline extra virgin
- 4 catei de usturoi curatati, zdrobiti si apoi tocati
- 1 bagheta preferabil veche de o zi, taiata felii subtiri
-1/4 ceasca zeama de lamaie (se poate pune mai mult dupa gust)
- 120 gr parmezan ras
- 1 lingurita pasta de ansoa sau 1-2 ansoa maruntite
- 2 oua
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sare
- 4-6 salate verzi mici cu frunzele lungi

Intr-un bol mare amestecati uleiul de masline cu usturoiul, lasati deoparte pentru 30 de minute.

Taiati bagheta si ungeti feliile cu uleiul in care a stat usturoiul. Puneti feliile pe hartie de copt in tava, lasati la copt cateva minute pana se fac aurii, dupa care le scoateti.
Nu va faceti de lucru cat timp se coc feliile de bagheta pentru ca se pot arde usor daca le uitati in cuptor.

Adaugati ouale si ansoa peste uleiul cu usturoi. Amestecati pana obtineti un amestec cremos.
Adaugati sare si piper si un sfert de ceasca de zeama de lamaie. Apoi amestecati cu jumatate din cantitatea de parmezan.
Gustati, daca mai este nevoie mai adaugati zeama de lamaie. Zeama de lamaie trebuie sa dea o tenta sosului, nu sa il acreasca de tot.

Rupeti cu mainile bucati din varfurile salatei (nu folositi cutitul). Amestecati bine cu sosul si adaugati restul de parmezan.

Taiati feliile de franzela cubulete si adaugati in salata, dupa care mai amestecati putin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...