Pages

sâmbătă, 27 iulie 2013

Frigarui de legume la gratar

Cand faceti frigarui de legume la gratar puteti strecura fara probleme si o bucatica de peste pe fiecare frigaruie, asa cum am facut eu in cazul de fata.
Tot aici va voi spune si cum am facut marinada pentru frigaruile de legume.


Pentru 12 frigarui ai nevoie de:
- 2 ardei grasi
- jumatate de dovlecel
- 1-2 rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1 file pangasius

Marinada pentru frigarui:
- otet balsamic
- ulei de masline
- busuioc
- 1/2 capatana mare de usturoi
- sare si piper

Legumele se spala, se curata si se taie in felii patrate de 3-4 cm latura.
In cazul in care alegeti sa puneti si peste il taiati la fel ca pe legume, in bucati patrate (atentie, pangasiusul se gateste foarte repede si daca lasati frigaruile pe gratar mai mult decat este necesar o sa gasiti pestele printre carbuni, asadar puteti folosi un alt tip de peste).

Insiruiti bucatile de legume pe betisoare de bambus, le asezati in tava si turnati marinada.

Stropiti frigaruile cu otet balsamic, ulei de masline, faceti un mujdei de usturoi adaugand sarea si piperul si putina apa. Cu o lingurita intindeti mujdeiul pe fiecare frigaruie in parte.

La safrsit stropiti frigaruile cu ulei de masline si presarati busuioc.

Se lasa la rece aproximativ 2 ore inainte de a fi puse pe gratar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...