Pages

luni, 22 iulie 2013

Cartofi cu sumac

Ai folosit vreodata sumac in bucatarie? Daca nu, te sfatuiesc sa o faci.

Este un condiment extraordinar folosit cel mai des in bucataria orientala, care da un delicat gust de lamaie salatelor si carnii.
Are o aroma florala astringenta si promit sa va dau mai multe detalii despre el intr-un alt articol.

Acum sa vedem cum putem transforma banalii cartofi intr-un preparat gustos, rapid de facut si care nu ingrasa.

E simplu:
Se iau vreo 8 cartofi marisori in coaja, se spala bine de tot, lasam coaja la locul ei (nu ii curatam, doar decupam frumos punctele negre, pete sau alte minuni care mai pot aparea pe un cartof) si ii punem la fiert taiati in patru (sau in 8 daca sunt mari).

Dupa ce au fiert ii scurgem de apa, ii punem intr-un castron, turnam ulei de masline (cam 6 linguri), 3-4 lingurite de sumac si amestecam atat cat sa fie bine acoperiti cartofii de cele doua ingrediente.

Pot fi serviti cu o salata de vara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...